5 stappen op weg naar OBi-ambassadeursschap

Leestijd: 4 minuten

scottsantensDit stuk is een vertaling van een verhaal geschreven door  Scott Santens een van de moderatoren van de subReddit over basisinkomen[1]. Het is gericht op de Verenigde Staten, maar kan natuurlijk ook gebruikt worden voor Europa. (Cursivering van de Nederlandse redactie)

Dus je wilt helpen het Onvoorwaardelijke Basisinkomen te promoten?

De belangrijkste doelstelling is dat  informatie over OBi  nog meer toegankelijker, meer deelbaar wordt en meer impact kan genereren, enz. Deze behoefte is enorm en dat is precies de reden waarom er is zo’n geweldige kans is om een ​​belangrijk deel van de basisinkomenbeweging uit te gaan maken in plaats alleen maar te klagen over bijvoorbeeld werkeloosheid, lage uitkeringen of hoger minimumloon.

Er is behoefte aan meer websites die informatie over OBi verspreiden. Tot nu toe heeft UBI Europa IMO de beste website. Ik adviseer dan ook om eens te klikken op de link  “Korte Geschiedenis van het Basisinkomen.” Er zijn de engelstalige sites, zoals usbig.net , binews.org en basicincome.org , maar ze zouden allemaal  meer deelbaar moeten zijn. De inhoud die ze hebben is geweldig, net als alle verhalen bijvoorbeeld, en al het laatste BI Nieuws  waar je zelf ook aan kunt bijdragen.

(De Daily Basic Income Paper met het laatste OBi/UBI nieuws uit de hele wereld kan je dagelijkse behoefte aan BI nieuws bevredigen. In Nederland is er natuurlijk basisinkomen.nl en basisinkomen.nu)

Met dat gezegd, hier zijn vijf mogelijke concrete stappen om een ​​belangrijke bijdrage aan de groeiende beweging voor een basisinkomen te leveren:

Stap 1: Word Deskundige

Ga direct naar Reddit . Ga niet langs  AF. Als je alles wilt leren wat je kunt, de / r / BasicIncome sub is het. ( Full disclosure:. Ik ben een van haar team van moderators ) Ik heb meer dan 95% gelezen van alles wat er gepost is, in zijn geheel, voor meer dan een jaar nu. Als je alles wat je kunt wilt leren over basisinkomen, stel ik dezelfde strategie voor. (je kunt in het Nederlands ook basisinkomen.nl in z’n geheel en volledig lezen natuurlijk)  Daarbij zal je niet alleen greep krijgen op het basisinkomen zelf, maar ook de vele vele redenen vóór het OBi, door het verbinden van de punten tussen het idee en al de “indirecte” berichten die zijn geplaatst en die gaan over basisinkomen, maar ook die rechtstreeks wijzen naar waarom het basisinkomen zou moeten worden ingevoerd.

Stap 2: Spreek er met anderen over

Informatie is alleen informatie. De kennis die is opgedaan in stap 1 brengt het proces opgang in het theoretisch toepassen van de informatie, en het krijgen van een effectieve greep op wat al de informatie werkelijk betekent, en hoe het te delen met anderen op een manier die het kunnen begrijpen. Dit vergt oefening. Iedereen is anders, en je zult moeten leren hoe met tact met mensen te communiceren en op een manier die nuttig en constructief is. Je moet herhaaldelijk oefenen met het bespreken wat er geleerd is in Stap 1. Doe het op Reddit. Doe het in de commentaren op websites die daar de mogelijkheid toe hebben. Doe het via social media kanalen zoals Facebook en Twitter (zie de links onderaan) Doe het persoonlijk met vrienden en familie. Doe het gewoon. Interageer [2].

Stap 3: Inhoud

Nu dat je een goede grondige kennis hebt en weet hoe ze beter te delen, is het tijd om te beginnen met het bereiken van een breder publiek. Probeer een eigen video te maken. Er zijn hulpmiddelen om je hiermee helpen. Ik doe dit voor mezelf ook. Video’s zijn een geweldige manier om een groter publiek te bereiken. Artikelen en blogs zijn ook een geweldige manier. Schrijf ze. Begin ze. Ik heb veel succes gehad met Medium en deze blog die je nu aan het lezen bent. Stop daar niet mee. Probeer om artikelen in meer gelezen mediums geplaats te krijgen. Leg artikelen voor aan HuffPo , The Atlantic , BusinessInsider , enz. ( in nederland aan je plaatselijke suffertje, weekkrant en dagblad) De meeste van de tijd zult je niets terug te horen. Maar soms krijgt je een antwoord krijgt. Hou vol. Ga door.

Stap 4: Organiseer je Lokaal

Nu dat je kennis hebt, weet hoe te communiceren met anderen, en anderen bereikt met je teksten, video, kunst, enz., Is het tijd om echt mensen te mobiliseren. Maak een lokale ontmoetingsplaats. Leidt de weg. Start een reguliere meetup waar je met anderen kunt praten. Je hoeft  niet meteen een vastomlijnd plan te hebben. Gewoon bij elkaar gaan zitten. Relaties opbouwen. Daarvandaan zal elke stap zal organisch gebeuren. Misschien heeft je groep al besloten om materialen te creëren en te verspreiden door de stad. Misschien zullen ze besluiten om zich te concentreren op de lokale politici. Misschien kan je besluiten om te beginnen het verzamelen van handtekeningen. Wat dan ook wordt gedaan, het zal een stap voorwaarts zijn op lokaal niveau, dat is uiterst belangrijk om het doel OBi te bereiken .

Stap 5: Organiseer nationaal (en dan Wereldwijd)

Dit is de laatste stap. Na het kweken van een veelheid van groepen op lokaal niveau, is het tijd om te beginnen met het organiseren van deze groepen voor nationale actie. Groepen zullen samen moeten coördineren en te werken aan een gemeenschappelijk doel of de lijst van gemeenschappelijke doelen. Het is op dit punt waar grote donoren eindelijk gaan meespelen. De beweging zal serieus genoeg zijn om te worden ondersteund, en de mensen zullen het ook ondersteunen. ( Nationaal en Europees zijn we natuurlijk al op de goede weg, amerikanen zijn er blijkbaar jalours op. )

Toegegeven, dit is mijn eigen plan. Anderen kunnen het er niet mee eens zijn, maar voor mij is dit zinvol is, en ik ben het zelf ook aan het doen. Mijn volgende stap is stap 4, die ik  tegen het einde van dit jaar van plan ben te maken. Maar voor anderen heeft het meer zin om te beginnen met Stap 1. Niet iedereen wil of kan websiteinhoud creëren en zou liever gewoon beginnen met activisme. Dus dan begin je met stap 4, of je slaat Stap 3 over en legt  de nadruk  op stap 1, 2 en 5.

Laten we allemaal beginnen met het zetten van onze eigen stappen in de richting van een Onvoorwaardelijk Basisinkomen en een betere toekomst voor iedereen.

Noot van de vertaler:

In Nederland en Belgie hebben we natuurlijk al redelijk wat op lokaal niveau georganiseerd. Deze website basisinkomen.net is daar een voorbeeld van. Onderaan vindt je alle links naar lokale groepen en organisaties over basisinkomen. Heb je een organisatie die je erbij wilt zien, stuur de informatie dan op via het contactformulier