Adresboek voor de politiek

Leestijd: < 1 minuut

Voor als je nog iets wilt met een politieke partij. Speciaal om te kijken of een partij iets met het Basisinkomen heeft: voor, tegen of geen vermelding. In een verdere omschrijving eventueel een knipje uit hun standpuntenlijst.

Via het zoekvakje kun je trefwoorden ingeven die alle tekst in de database voorkomen. Met het gestreepte driehoekje rechts kun je een filter instellen, bijvoorbeeld “voor” bij het veld “basisinkomen” om alle voorstanders te vinden. 
De vakjes met de uitgaande pijltjes zijn voor de website van de partij en als er een tweede is is die voor de standpunten of het partijprogramma van die partij.

Af en toe worden er nieuwe opties mogelijk.  Ideeen/opmerkingen via het contactformulier.

Op 13 oktober zijn de lijstnummers voor november 2023 bekend gemaakt. De volgorde is die van de lijstnummers. Lijstverbindingen worden niet apart aangeven, maar met hetzelfde lijstnummer.
Partijen die niet meedoen met de tweedekamerverkiezingen 2023 worden in een aparte groep aangegeven na de deelnemende partijen. Klik hiervoor op de oranje streepjes linksboven.

Overzicht kieskringen waar de partijen deelnemen kun je vinden op deze pagina: https://basisinkomen.net/overzicht-politieke-partijen-per-kieskring/

bron: https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/tweede-kamer/partijnamen-en-logos/register maar wel heel erg aangevuld.

Dit register bevat alle partijnamen (aanduidingen) van politieke partijen die geregistreerd zijn voor Tweede Kamerverkiezingen. De aanduidingen die zijn geregistreerd voor de Tweede Kamerverkiezing, hebben zogenoemde doorwerking naar de Eerste Kamerverkiezing, provinciale statenverkiezingen, waterschapsverkiezingen en gemeenteraadsverkiezingen. Dit betekent dat in deze gevallen geen nieuwe registratie van de aanduiding nodig is.

Er is ook een app voor de mobiele telefoon, download hier

P.S. als de emaillink bij het envelopje niet werkt in chrome, dan een mailto-handler aanzetten.  https://www.timeatlas.com/email-links-chrome-gmail/