Adresboek voor de politiek

Leestijd: < 1 minuut

Voor als je nog iets wilt met een politieke partij. Speciaal om te kijken of een partij iets met het Basisinkomen heeft: voor, tegen of geen vermelding. In een verdere omschrijving eventueel een knipje uit hun standpuntenlijst.

Via het zoekvakje kun je trefwoorden ingeven die alle tekst in de database voorkomen. Met het gestreepte driehoekje rechts kun je een filter instellen, bijvoorbeeld “voor” bij het veld “basisinkomen” om alle voorstanders te vinden. 
De vakjes met de uitgaande pijltjes zijn voor de website van de partij en als er een tweede is is die voor de standpunten of het partijprogramma van die partij.

Af en toe worden er nieuwe opties mogelijk.  Ideeen/opmerkingen via het contactformulier.

LET OP: de lijstnummers voor november 2023 zijn nog niet bekend, dus de volgorde is die van het kiesregister. Zodra de lijstnummers voor 2023 bekend zijn, wordt de app aangepast. Lijstverbindingen worden niet apart aangeven.

bron: https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/tweede-kamer/partijnamen-en-logos/register maar wel heel erg aangevuld.

Dit register bevat alle partijnamen (aanduidingen) van politieke partijen die geregistreerd zijn voor Tweede Kamerverkiezingen. De aanduidingen die zijn geregistreerd voor de Tweede Kamerverkiezing, hebben zogenoemde doorwerking naar de Eerste Kamerverkiezing, provinciale statenverkiezingen, waterschapsverkiezingen en gemeenteraadsverkiezingen. Dit betekent dat in deze gevallen geen nieuwe registratie van de aanduiding nodig is.

Er is ook een app voor de mobiele telefoon, download hier

P.S. als de emaillink bij het envelopje niet werkt in chrome, dan een mailto-handler aanzetten.  https://www.timeatlas.com/email-links-chrome-gmail/

%d bloggers liken dit: