Basisinkomen als trekker voor charlatans

Leestijd: 4 minuten

Eerst doen ze of je er niet bent, dan verklaren ze je voor gek, dan proberen ze je pootje te lichten….

Die eerste fase hebben we gehad, de tweede ook, maar nu in de derde fase, bij het tegen je vechten worden alle middelen ingezet die er te vinden zijn, zoals ook het “meedoen” en het verspreiden van “fake news”, valse voorlichting om mensen een poot uit te draaien met allerhande leuke beloftes.

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Mahatma Gandhi

Het begint zo: je wordt uitgenodigd om een bijeenkomst bij te wonen, waar je wordt uitgelegd hoe je aan een basisinkomen kunt komen. Dromen van elke maand een bedrag van 300 tot 3000 of meer euros op je rekening. Het enige wat je hoeft te doen, is eerst wat inleggen in het gezamenlijke “piramide”project. Of het nu zevenblad is, of een bitcoin, het blijft gokken en oplichting. Lekker de populisten op je hand krijgen en desinfo verspreiden.
Lees ook  verdien een basisinkomen met zevenblad  waar een clubje MultiLevelMarketeers aan de kaak wordt gesteld met hun verdienste van 910 euro per maand 100% gegarandeerd, maar je moet er wel wat voor verkopen!.

UPDATE juni 2018:  [10]

Belgisch bedrijfje GTI ronselt beleggers met ‘gegarandeerd basisinkomen’

Transparantie is ver te zoeken. Wil je voordat je de bijeenkomst gaat bezoeken iets meer weten over het “project”dan wordt er gezegd: “kom eerst maar langs, dan weet je alles”. Een duistere zaak, waarom geen openheid.

Gelukkig zijn er wel mensen die openheid van zaken geven, zoals de Vereniging Basisinkomen[4], daar kan iedereen meepraten over hoe het Onvoorwaardelijk Basisinkomen[5] te bereiken is en hoe de politiek daar iets aan moet doen. Of de 0rganisatie Unconditional Basic Income EUrope (UBIE)[3] waar je ook mee kunt doen met het uitdragen en voorlichten van het UBI.De Wereldorganisatie BIEN[2], die al meer dan 25 jaar bezig is met het Basisinkomen.

Op deze site zijn veel voorbeelden te vinden van groepen en organsiaties die het goed voor hebben met de maatschappij en niet alleen op geld belust zijn. Het basisinkomen is namelijke een bewustzijnsdingetje en geen beleggingsdingetje. In de transitie moeten we zowel van de plofkip als van het plofgeld af.

Open berekeningen en ideeen om de maatschappij te veranderen naar een open source model, met iedereen een Onvoorwaardelijk Basisinkomen, waar je niet eerst naar een louche bijeenkomst hoeft te komen om iets bij te dragen en waar je niet hoeft te gokken of je nu wel of niet aan je basisinkomen komt.

Plofgeld

De laatste loot aan het takje is mevrouw Maltha Een bijeenkomst over bitcoins en blockchain.

Financiële Vrijheid in de wereld van Basis- en Passief inkomen, Bitcoin, Blockchain, Minen, Cryptocurrency

Meer informatie wordt afgedaan met een doolhof aan antwoorden, en met een beetje gezond verstand bovenop een enigzins robuuste algemene ontwikkeling vallen er ruim voldoende goede presentaties te vinden die de blockchain technologie goed uit de doeken doen. Inclusief zwakke en sterke aspecten en mogelijke toepassingen.[0]

  • A: Je begrijpt het pas als je het ziet!
  • Q: Maar ja, hoe ga je het dan zien?
  • A: Door goed te kijken!
  • Q: Waarnaar?
  • A: Naar duidelijke verhalen die aansluiten op wat je al begrijpt!
  • Q: Wat een gedoe!
  • A: Niemand heeft je ooit een rozentuin beloofd.
  • Q: Jawel, papa en/of mama!
  • A: Grow up!!

Ik ga geen reclame maken voor dit soort praktijken maar deze video zegt precies waar het op staat  www.youtube.com/watch?v=L-nf2dT4_XM netwerkmarketing, passief inkomen, het geld voor je laten werken….. Dat is nou net wat niet de bedoeling is.

Auteur: Robin Ketelaars (@orthelius) [6][7][8]


UPDATE JUNI 2018

Gratis geld, klinkt aanlokkelijk toch? Een Belgisch bedrijf belooft in ruil voor een eenmalige inleg van €500 een gegarandeerd basisinkomen van €910 per maand. Daar hoeft u verder niets voor te doen behalve nieuwe klanten te ronselen. De vrees voor een piramidespel groeit.

Gratis geld voor iedereen. Het lijkt onmogelijk en toch steekt het idee steeds vaker de kop op. Met name Rutger Bregman is een warm voorstander van deze utopie. Via De Correspondent plugde dit notoire dwaallicht zijn droom aan de hand van verschillende artikelen en zijn boek ‘Gratis geld voor iedereen’.

Hoewel Bregman dus een warm voorstander van gratis geld is, zal hij het gegarandeerde basisinkomen dat GTI-net de argeloze burger voorhoudt niet voor ogen hebben. Het Belgische bedrijf vraagt nieuwe klanten voor €500 een licentie te kopen op hun software. ‘Die speculeert dan in uw naam op beurzen en bitcoins om geld op te brengen. En als u nieuwe klanten kunt aanbrengen, dan krijgt u daar ook nog eens een commissie op. Alles bijeen garandeert het bedrijf zo een passief basisinkomen van 910 euro. Honderd procent zeker, voor iedereen,’ aldus Het Nieuwsblad.

Het klinkt aantrekkelijk, misschien wel te aantrekkelijk. De Belgische financiële waakhond FSMA trok in 2017 aan de noodrem aangezien het systeem ‘duidelijk kenmerken van een piramidefraude’ vertoont. Die waarschuwing leverde weinig op. Zeven maanden later bestaat het bedrijf nog steeds en heeft het ruim 10.000 klanten in 30 landen, weet de krant.

Een typisch gevalletje Belgische naïviteit? Nee hoor, in ons land tuinden duizenden mensen in de idiootste investeringssprookjes. De aantrekkingskracht van snel en vooral simpel geld blijkt voor velen onweerstaanbaar.

uit: http://www.quotenet.nl/Nieuws/Bedrijf-dat-basisinkomen-van-910-belooft-van-piramidefraude-beticht-215749


Lees meer bij: https://orthelius.info/blog/schurkenstreken-van-de-basisinkomen-hype/

alwaar nog meer charlatannerie ter tafel komt zoals de boeven van /all-profit.be/  /hetbasisinkomen.be/  /gti.net/ /pakuwwinst.be/ /mariejosemaltha.nl/ /smart-income.be/ /uwfinancielevrijheid.nl/   /geldwensen.nl//wwawareness.com/ /freelifemanager.eu/ waar je zogenaamd slapend rijk kunt worden/[12]

Bedrijf belooft beleggers 910 euro per maand, maar overheid waarschuwt: “Stop er geen geld in”


NOTEN

  • [0] quote van J.W.Fernig

Lees meer over misleiding met het basisinkomen ( doe ook een cursus!)