Dagelijkse Basisinkomenkrant stopt

Leestijd: 2 minuten

Daily Basic Income News Paper stopt per 20 april 2023

De dagelijkse basisinkomenkrant, met artikelen over basisinkomen uit diverse landen en in diverse talen werd door honderden mensen gebruikt om op de hoogte te blijven van basisinkomennieuws.
Vele jaren hebben we volop gebruik gemaakt van de mogelijkheden van de paper.li nieuwsgenerator.
Ook de hoofdredacteur van Vereniging Basisinkomen, Reyer Brons, profiteerde van artikelen die voor onze basisinkomen.nl website interessant waren. Maar aan alle goede dingen komt een eind. Het team dat paper.li ondersteunt, zal het systeem beëindigen.

De Basisinkomenskrant is door mij in 2013 gestart toen ik een abonnement nam op de paper.li-generator om de Dagelijkse Basisinkomenskrant te maken. Het enige dat ik er aan  hoefde te doen is zorgen dat er goede bronnen aangeleverd waren. Bronnen van twitter en diverse websites van binnen en buiten Europa

BIEN oprichter Karl Widerquist was vóór 2013 bezig met het opstellen van een BINEWS-nieuwsbrief en verzamelde links en artikelen voor deze e-mailnieuwsbrief. Toen ik met hem in contact kwam op een Algemene Ledenvergadering van de BIEN, wees ik hem op de mogelijkheid van de generator. In 2014 hebben we onze beide middelen gebundeld om de paper.li te voeden. In 2018 heb ik het domein basicincome.news geregistreerd en de krant hernoemd naar The Daily Basic Income News Paper.

Nu moet ik een andere manier vinden om de middelen te combineren en een look-a-like samen te stellen. Dat gaat vast lukken Voor het nederlandstalige basisinkomennieuws kun je op https://basisinkomen.news artikelen lezen.

Robin Ketelaars

Hieronder het bericht van paper.li Je kunt het ook lezen via https://basisinkomen.net/dagelijkse-basisinkomenkrant-stopt/ of via https://ubi-europe.net/ubi/paper-li-will-be-discontinued-so-the-daily-basic-income-news-paper-wil-end/