Database met argumenten voor Basisinkomen

Leestijd: 2 minuten
databaseHet idee van het basisinkomen heeft de laatste tijd enorm aan populariteit gewonnen. Dat is natuurlijk een prachtige ontwikkeling!
Om deze zich door te laten zetten is het zaak juist nu samen de handen uit de mouwen te steken. Hierbij wordt opgeroepen tot  het creëren van een zo volledig en gestructureerd mogelijk overzicht van alle argumentatie rondom het basisinkomen, inclusief sterke onderbouwing.
Op het internet zijn talloze pagina’s aanwezig die een groot deel van de beschikbare argumentatie behandelen, soms met meer onderbouwing en soms met minder, en soms in het Nederlands en soms in een andere taal. Ons doel zal zijn om de informatie die al aanwezig is op een zo overzichtelijk mogelijke manier in het Nederlands te bundelen, en om deze aan te vullen met eigen onderzoek waar nodig. Ook zullen we een collectie proberen te maken van (audiovisueel) materiaal dat deze argumentatie op een sterke manier naar buiten brengt. Zo zorgen we voor een sterk gereedschap om in de op handen zijnde publieke discussie het basisinkomen op een juiste en effectieve manier te vertegenwoordigen. Daarnaast biedt dit ons de kans ons nog eens goed en kritisch te verdiepen in dit idee dat ons allemaal verbindt.
Iedereen die iets bij wil dragen, of het nu in grotere of in kleinere mate is, is van harte welkom! Bent u geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar sjirhoeijmakers[a]gmail.com waarin u dit aangeeft, en we houden u op de hoogte!
Met vriendelijke groeten ,
Sjir Hoeijmakers
Coördinator Project Argumentatie Basisinkomen