Documentaire over basisinkomen in de maak

Leestijd: 2 minuten

Kan het Basisinkomen ons economisch systeem fundamenteel veranderen?

Stichting The Happiness Economy gaat de eerste Internationale Documentaire produceren over het Basisinkomen met de centrale vraag of UBI ons economisch systeem fundamenteel kan veranderen om de samenleving te verduurzamen.

Bij Stichting The Happiness Economy, THE in het kort, zijn Aaldrik Bakker en Chiel Eskamp van plan  een internationale documentaire over het Universele Basisinkomen (UBI) maken. Bewapend met eensterke filosofie en ideologie, een breed netwerk van academische en politieke experts, en concrete resultaten uit UBI pilot programma’s presenteren zij UBI als een belangrijk en noodzakelijk middel voor verduurzaming en een toekomstbestendige samenleving. Met andere woorden: UBI als onderdeel van “the bigger picture”. 

Met behulp van academische experts op het gebied van economische ontwikkeling, sociologie, filosofie en klimaatwetenschap willen ze het fundament leggen voor de documentaire. Daarnaast zijn zij gepartnerd met pilot programma’s over de hele wereld. In zowel Westerse als Derdewereldlanden. De effecten van UBI zijn in beide gevallen duidelijk zichtbaar maar verschillende uitdagingen en problemen worden door UBI aangepakt en opgelost. De kijker wordt wetenschappelijk en emotioneel geprikkeld door de academische theorieën en concepten gecombineerd met de daadwerkelijk meetbare en zichtbare levensveranderende effecten op de pilot programma deelnemers.

Zij gaan een nieuw  verhaal vertellen over hoe UBI positief disruptief is voor de huidige micro- en macro economische opstelling op zowel landelijk als wereldniveau en ook een nieuw verhaal over hoe UBI positief is voor individu, samenleving en klimaat.

Wilt u meer weten over de documentaire? Het uitgebreide projectplan is binnenkort beschikbaar op deze website. Het bestuur, raad van advies en comité van aanbevelingen, is hier ook te vinden samen met hoe u ons op verschillende manieren kan steunen, bijvoorbeeld, door een donatie te doen. 


Voor vragen en meer informatie kunt u altijd mailen naar aaldrik@thehappinesseconomy.nl

Aaldrik Bakker
Documentary filmmaker
Groningen www.thehappinesseconomy.nl