Donut D-Day aftrap naar Week van het Basisinkomen, maar dat was het dan.

Leestijd: 2 minuten

In Nederland is de Week van het Basisinkomen (BIW) geruisloos voorbijgegaan, geen aandacht in de media. Na de pré-BIW opening door Donut-D-Day, die overigens een groot succes was, waar overigens geen aandacht werd geschonken aan de BIW, is er weinig tot niets georganiseerd in Nederland en België. In de rest van de wereld van India tot Africa en van Canada tot Korea is er ook aandacht besteed aan Basic Income Week. Vooral in Oostenrijk en Duitsland waren er vele ontmoetingen, zijn immers al weer 11 jaar bezig.
De resultaten van Donut D-Day zijn te zien op ons Youtubekanaal 

https://youtube.com/watch?v=videoseries%3Flist%3DPL1a4X8y3ndt3TCBJCXZQziB_hkCv5zn9y%26hl%3Den_US

Evenementen
Tijdens deze week (tot november) is een bèta-versie van het onderhanden boek ‘De Derde Verlichting’ voor proeflezing beschikbaar en te downloaden. In dit manifest, want dat is het in wezen, beschrijft Hans Geurts een weg naar de toekomst, waarin het basisinkomen een centrale rol speelt.[1] Verder was er op maandag 18 september (de dag voor Prinsjesdag) een promotiedag voor het basisinkomen. In Heerhugowaard was een avond van de SP-jongeren over basisinkomen. Positief Links is een initiatief van een groep jonge betrokken mensen, die willen werken aan progressieve ideeën, experimenten en gesprek en hadden het in Amsterdam ook over het basisinkomen.  Op 18 september organiseerde GroenLinks Almere een thema-avond over basisinkomen.
De 20e september was er een debatmiddag over onvoorwaardelijk basisinkomen door CNV Vakmensen in Utrecht en op 22 september stond er een basisteam van Vereniging Basisinkomen op een zeepkist voor het Centraal Station in Den Haag. Ook stond er in Amersfoort een tijdelijke huiskamer/partytent/op de Varkensmarkt waar mensen werden geïnterviewd over het basisinkomen.
Op 23 september was er in Brussel een bijeenkomst tijdens waar Nederlands- en Franstaligen, met een enige sympathie voor het basisinkomen, met elkaar in dialoog zijn gegaan.