Het allereerste ‘big picture’ verhaal over het basisinkomen

Leestijd: 2 minuten

Dit zal de allereerste internationale documentaire worden die zich volledig richt op het basisinkomen (UBI) als transitiemiddel naar een nieuwe toekomstbestendige samenleving die beter in staat is de grotere problemen van de huidige en toekomstige generaties op te lossen. Klimaatverandering vergt systeemverandering. Kan UBI deze systeemverandering zijn?

Wij zijn Aaldrik & Chiel, beide filmmakers in Amsterdam bij Stichting Happiness Economy.
Wij zijn de makers van de opkomende internationale documentaire “NOT THAT BA$IC ”. Met deze documentaire willen we het verhaal vertellen van de ware potentie van het basisinkomen.
Dit is de allereerste big picture documentaire die in gaat op alle effecten en implicaties op ecologisch, sociaal en maatschappelijk gebied. Wat voor effect heeft dit op duurzaam leven, consumeren en heeft het zelfs de potentie om de incentives van ons huidige systeem inherent te veranderen?
We hebben inmiddels 8 interviews achter de rug en hier een fundraisetrailer van gemaakt. Deze zullen we aankondigen op 1 mei, Internationale dag van het Basisinkomen.
Tot nu toe hebben we alles zelf kunnen bekostigen in de afgelopen jaren, maar aangezien dit een internationaal verhaal is van en voor de mensheid, hebben we meer funding nodig.

Ons doel?

Ons uiteindelijke doel is om de documentaire op een van de grote streaming platforms te krijgen om zo de volgende generatie te informeren en inspireren. Zo willen we de basisinkomen movement groot maken!

Wat kun jij doen?

Om dit mogelijk te maken hebben we jouw hulp nodig. Als jij ons wil helpen en vanaf 1 mei wilt doneren, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.
Ons doelstreven voor de eerste crowdfund ronde is 15000 euro. Met dit geld kunnen we de wereld af reizen om de productie voort te zetten.