Nieuw Europees UBI Burgerinitaitief op komst in 2020

Leestijd: < 1 minuut

Europees burgerinitiatief basisinkomen komt eraan!

In 2020 zal er een Europees burgerinitiatief worden geïnitieerd om de Europese Unie te vragen om een Universeel Basisinkomen (UBI) binnen individuele Europese lidstaten mogelijk te maken. Om succes te hebben, zijn 1 miljoen Europese handtekeningen nodig en we zullen in Nederland gezamenlijk ons best moeten doen om een goed aandeel te leveren.

Op 11-12 oktober kwamen UBI vertegenwoordigers uit heel Europa bij elkaar in Wenen om voor dit burgerinitiatief voorbereidingen te treffen. Uit Nederland waren Robin Ketelaars( blauw ECI-UBI t-shirt) en Adriaan Rothfusz(wit t-shirt met zwarte mouwen) aanwezig. Adriaan zit in het coördinatieteam, dat de voorbereidingen in de deelnemende landen  zal aanjagen. Iedereen die wil meehelpen bij de voorbereidingen in Nederland, kan zich melden bij de het secretariaat van Vereniging Basisinkomen.

Het is de bedoeling dat de nieuwe handtekeningenactie start op 9 mei 2020 en gaat weer een jaar duren om 1 miljoen handtekeningen op te halen. Zodra er nieuws is wordt dat bekend gemaakt via http://basisinkomen.eu