Nieuwe politieke partij met basisinkomen in programma

Leestijd: 2 minuten

Voor de verkiezingen in 2021 is er een nieuwe partij opgericht Deze partij heeft het basisinkomen in het verkiezingsprogramma.

Met een andere kijk op de wereld en het loslaten van het  huidige politieke toneel kenmerkend door gebrek aan visie wil de partij een andere vorm van besturen. De tijd is rijp voor een wending naar een besef dat het besturen van een land een brug moet zijn van harmonie tussen mens en de omgeving. Zonder de omgeving kan de mens niet bestaan. Met respect voor die omgeving kan ook de mens en haar bestaan in alle facetten gedijen. Bij het negeren van deze band zal ook de mens lijden en zichzelf schade berokkenen.

Op dit moment is de vorm, het vergaderen, de manier van praten, het doel geworden. Daarbij verliezen we de belangrijke zaken uit het oog. Door over randzaken te praten is de aandacht weg bij waar het over zou moeten gaan. Bovendien is de politiek in grote mate een speelbal van grote economische partijen zoals de farmacie, energie en dieren/ voedselindustrie. Dat is niet bevorderlijk voor het leiden van een land. De industrie moet in het beleid van een land passen en niet andersom.

 

Basisinkomen

Het Basisinkomen moet volgens de partij “groot genoeg” zijn om een fatsoenlijk bestaan te hebben. Het moet dus geen gedeelte zijn van een uitkering. Het moet mensen in staat stellen vrij te bewegen. Daarnaast mag er zo veel verdiend worden als iemand voor ogen staat. Het is een basis voor iedere burger vanaf 18 jaar.

Het geld komt onder meer uit de gezamenlijke uitkeringen, toeslagen  en “verzekeringen pot”

 

Zie ook https://basisinkomen.net/obi/portfolio/waarheid-boven-tafel/