Het symposium gaat over de vraag: Wat is de invloed van de hogere pensioenleeftijd op de tijdsbesteding van ouderen en wat is het effect van het uitbreiden van de AOW tot een basisinkomen?

De organisatie is in handen van het Wetenschappelijk Bureau van 50Plus. De locatie is nog niet bekend. Aanmelden is verplicht via symposium@wb50pluspartij.nl. De toegang is zonder kosten.

Achtergrond

De AOW heeft de afgelopen jaren onder politieke druk een aantal ontwikkelingen doorgemaakt, mede door het verhogen van de pensioenleeftijd. Om die reden heeft het wetenschappelijk bureau 50PLUS opdracht gegeven om onderzoek te doen naar zowel de veranderingen in de tijdsbesteding van ouderen die samenhangen met het stijgen van de pensioenleeftijd, als naar de effecten die het uitbreiden van de AOW tot een basisinkomen zou hebben.

Boukje Cuelenaere (CentErdata), verbonden aan Tilburg University, geeft in het eerste deel van het symposium een analyse op basis van nieuw verworven data over de veranderingen in de (vrije)tijdsbesteding in samenhang met de gestegen pensioenleeftijd.

In het tweede deel zal Harrie Verbon, emeritus hoogleraar en docent aan dezelfde universiteit, op basis van literatuurstudie en empirische data een voorstel van hem en Bas Groeven uiteenzetten om in Nederland tot een basisinkomen voor ouderen te komen.

Op het symposium rapporteren de onderzoekers hun bevindingen en is er gelegenheid voor vragen en discussie.

Interesse?

Iedereen is van harte uitgenodigd!

Noteer zaterdagmiddag 29 september vast in uw agenda en stuur ons een bericht via symposium@wb50pluspartij.nl

Zodra het programma en de locatie definitief zijn, sturen wij u meer informatie en een link om in te schrijven (aanmelden is verplicht en zonder kosten).