Eerst doen ze of je er niet bent, dan verklaren ze je voor gek, dan proberen ze je pootje te lichten….

Die eerste fase hebben we gehad, de tweede ook, maar nu in de derde fase, bij het tegen je vechten worden alle middelen ingezet die er te vinden zijn, zoals ook het “meedoen” en het verspreiden van “fake news”, valse voorlichting om mensen een poot uit te draaien met allerhande leuke beloftes.

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
Mahatma Gandhi

Het begint zo: je wordt uitgenodigd om een bijeenkomst bij te wonen, waar je wordt uitgelegd hoe je aan een basisinkomen kunt komen. Dromen van elke maand een bedrag van 300 tot 3000 of meer euros op je rekening. Het enige wat je hoeft te doen, is eerst wat inleggen in het gezamenlijke “piramide”project. Of het nu zevenblad is, of een bitcoin, het blijft gokken en oplichting. Lekker de populisten op je hand krijgen en desinfo verspreiden.

Transparantie is ver te zoeken. Wil je voordat je de bijeenkomst gaat bezoeken iets meer weten over het “project”dan wordt er gezegd: “kom eerst maar langs, dan weet je alles”. Een duistere zaak, waarom geen openheid.

Gelukkig zijn er wel mensen die openheid van zaken geven, zoals de Vereneniging Basisinkomen[4], daar kan iedereen meepraten over hoe het Onvoorwaardelijk Basisinkomen[5] te bereiken is en hoe de politiek daar iets aan moet doen. Of de 0rganisatie Unconditional Basic Income EUrope (UBIE)[3] waar je ook mee kunt doen met het uitdragen en voorlichten van het UBI.De Wereldorganisatie BIEN[2], die al meer dan 25 jaar bezig is met het Basisinkomen.

Op deze site zijn veel voorbeelden te vinden van groepen en organsiaties die het goed voor hebben met de maatschappij en niet alleen op geld belust zijn. Het basisinkomen is namelijke een bewustzijnsdingetje en geen beleggingsdingetje. In de transitie moeten we zowel van de plofkip als van het plofgeld af.

Open berekeningen en ideeen om de maatschappij te veranderen naar een open source model, met iedereen een Onvoorwaardelijk Basisinkomen, waar je niet eerst naar een louche bijeenkomst hoeft te komen om iets bij te dragen en waar je niet hoeft te gokken of je nu wel of niet aan je basisinkomen komt.

Plofgeld

De laatste loot aan het takje is mevrouw Maltha Een bijeenkomst over bitcoins en blockchain.

Financiële Vrijheid in de wereld van Basis- en Passief inkomen, Bitcoin, Blockchain, Minen, Cryptocurrency

Meer informatie wordt afgedaan met een doolhof aan antwoorden, en met een beetje gezond verstand bovenop een enigzins robuuste algemene ontwikkeling vallen er ruim voldoende goede presentaties te vinden die de blockchain technologie goed uit de doeken doen. Inclusief zwakke en sterke aspecten en mogelijke toepassingen.[0]

  • A: Je begrijpt het pas als je het ziet!
  • Q: Maar ja, hoe ga je het dan zien?
  • A: Door goed te kijken!
  • Q: Waarnaar?
  • A: Naar duidelijke verhalen die aansluiten op wat je al begrijpt!
  • Q: Wat een gedoe!
  • A: Niemand heeft je ooit een rozentuin beloofd.
  • Q: Jawel, papa en/of mama!
  • A: Grow up!!

Ik ga geen reclame maken voor dit soort praktijken maar deze video zegt precies waar het op staat  www.youtube.com/watch?v=L-nf2dT4_XM netwerkmarketing, passief inkomen, het geld voor je laten werken….. Dat is nou net wat niet de bedoeling is.

Auteur: Robin Ketelaars (@orthelius) [6][7][8]

  • [0] quote van J.W.Fernig

Lees meer over misleiding met het basisinkomen ( doe ook een cursus!)