messe-kalenderHeb je activiteiten over het basisinkomen of die met de invoering van het basisinkomen te maken hebben, laat het weten, dan kunnen we je in de kalender vermelden. Huiskamerbijeenkomsten, debatten, voorlichtingssessies, vergaderingen, besprekingen, teambijeenkomsten, etc in Nederland en Belgie: https://basisinkomen.net/obi/hier-kun-je-een-evenement-insturen/ Mag ook per email aan info€basisinkomen.net
dec
17
di
2019
Meeting over Basisinkomen – Amstelveen @ Poppentheater Amstelveen
dec 17 @ 20:00 – 22:00

Over het basisinkomen houdt GroenLinks dinsdagavond 17 december (20.00 uur) een bijeenkomst in het Poppentheater Amstelveen aan de  Het is overigens al de derde keer dat over dat onderwerp in Amstelveen wordt gesproken. Onder anderen zal raadslid Stieneke Kruijer er het woord voeren, die zelf een voorstander van die vorm van inkomen is. Maar er wordt in de meeting gesproken over zowel de voor- als nadelen ervan en over de vraag op welke manier een onvoorwaardelijk inkomen haalbaar is.

“De aandacht voor het basisinkomen is de laatste tijd enorm toegenomen”, zegt Kruijer. “Hoog tijd om weer eens met elkaar de laatste ontwikkelingen door te nemen.”

Geen bijstand

Het Basisinkomen is een individuele en onvoorwaardelijke toelage. Iedereen vanaf 18 jaar die legaal in Nederland is, krijgt zo’n standaardinkomen van de overheid, zonder een tegenprestatie te hoeven leveren. Het bedrag moet groot genoeg zijn om van te leven. Niemand komt dan meer onder de armoedegrens, zeggen de voorstanders ervan. ‘De bijstand en andere uitkeringen kunnen dan worden afgeschaft.’

feb
15
za
2020
Teach-In over Basisinkomen @ Keizersgrachtkerk
feb 15 hele dag

Emiel Althuis (D66), Bert Veenstra ( PvdA) en Robin Fransman (VVD) schreef voorzitter Vereniging Basisinkomen Alexander de Roo (GroenlLinks) het artikel Basisinkomen is niet alleen goed voor gezondheid en welzijn, maar ook voor de economie. Deze vier voortrekkers voor het basisinkomen organiseren op een  landelijke Teach-In over basisinkomen voor leden van alle politieke partijen. Als je geen partijlid bent overweeg dan om een jaartje lid te worden van de partij van jouw keuze, want alle partijen gaan volgend jaar hun programma’s voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 vastleggen.

 

Zie alle informatie via https://toekomstzonderarmoede.nl

mei
9
za
2020
Derde Mars tegen de Armoede – Rotterdam
mei 9 hele dag

Maak een plaatsje vrij in je agenda: op zaterdagmiddag 9 mei 2020 vindt de derde Mars tegen de Armoede plaats door het Centrum van Rotterdam.

https://www.rosarotterdam.nl/