messe-kalenderHeb je activiteiten over het basisinkomen of die met de invoering van het basisinkomen te maken hebben, laat het weten, dan kunnen we je in de kalender vermelden. Huiskamerbijeenkomsten, debatten, voorlichtingssessies, vergaderingen, besprekingen, teambijeenkomsten, etc in Nederland en Belgie: https://basisinkomen.net/obi/hier-kun-je-een-evenement-insturen/
sep
17
ma
2018
11e Week van het Basisinkomen 17-23 september 2018
sep 17 – sep 23 hele dag

Oproep voor de 11e internationale Week van het Basisinkomen 17-23 september 2018

Alweer de elfde keer dat de Week van het Basisinkomen (International Basic Income Week) georganiseerd wordt.

De derde week van september is ook in 2018 weer aangewezen om al je activiteiten te bundelen, zodat we gezamenlijk een groot signaal kunnen afgeven voor een betere wereld!.

Tegenwoordig gaat het basisinkomenvuurtje door de hele wereld en zijn overal activiteiten en voordrachten, laat het ons ook weten! Gebruik hiervoor het contactformulier of het evenementenformulier.

zie ook http://basicincomeweek.org

 

11th international Basic Income Week – 17-23 sept 2018 @ worldwide
sep 17 – sep 23 hele dag

The 11th international Basic Income Week will be held from 17th until 23th of september 2018.

For all information and acivities, go to the international website http://basicincomeweek.org/calendar/

11e Week van het Basisinkomen 17-23 september 2018 @ hele wereld
sep 17 @ 13:54 – sep 23 @ 14:54

Alweer de elfde keer dat de Week van het Basisinkomen (International Basic Income Week) georganiseerd wordt.

De derde week van september is ook in 2018 weer aangewezen om al je activiteiten te bundelen, zodat we gezamenlijk een groot signaal kunnen afgeven voor een betere wereld!.

Tegenwoordig gaat het basisinkomenvuurtje door de hele wereld en zijn overal activiteiten en voordrachten, laat het ons ook weten! Gebruik hiervoor het contactformulier of het evenementenformulier.

zie ook http://basicincomeweek.org

sep
26
wo
2018
Iedereen een basisinkomen? – Broechem (BE) @ CC Den Boomgaard
sep 26 @ 20:00 – 23:00

De professoren Marc De Vos, Francine Mestrum en Walter Van Trier debatteren over zin of onzin van een basisinkomen voor iedereen.

Plaats: CC Den Boomgaard, Antwerpsesteenweg 57, Broechem.
Info: tel. 03 288 85 18 of hvvschijnvalleioostrand@gmail.com

https://www.facebook.com/events/276289732985594/

sep
29
za
2018
AOW als basisinkomen? – Utrecht (NL) @ Sociëteit 'De Vereeniging' (Mammoni Eten & Drinken)
sep 29 @ 13:00 – 17:30

[caption id="attachment_12808" align="aligncenter" width="605"]Harrie Verbon Harrie Verbon, emeritus hoogleraar en docent aan Tilburg University[/caption]

Op zaterdagmiddag 29 september vindt ons eerstvolgende symposium plaats met als thema ‘AOW als basisinkomen’.

Wat is het effect van het uitbreiden van de AOW tot een basisinkomen?

Achtergrond
De AOW heeft de afgelopen jaren onder politieke druk een aantal ontwikkelingen doorgemaakt, mede door het verhogen van de pensioenleeftijd. Om die reden heeft het wetenschappelijk bureau 50PLUS opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de effecten die het uitbreiden van de AOW tot een basisinkomen zou hebben.

Harrie Verbon, emeritus hoogleraar en docent aan Tilburg University, zet een voorstel uiteen (op basis van literatuurstudie en empirische data) om in Nederland tot een basisinkomen voor ouderen te komen. Tijdens het symposium rapporteert hij over zijn bevindingen en is er gelegenheid voor vragen en discussie.

Deelnemen?
Het symposium wordt gehouden in Utrecht op 5 minuten loopafstand van Utrecht Centraal Station.

Deelname is gratis en inclusief koffie/thee en afsluitende borrel (exclusief lunch).

Aanmelden is verplicht; om een plek te reserveren schrijft u zich in.

Eén week voor aanvang ontvangt u het definitieve programma en een routebeschrijving.

Symposium ‘van veranderende AOW-leeftijd tot een basisinkomen’ @ volgt
sep 29 @ 13:00 – 17:00

Het symposium gaat over de vraag: Wat is de invloed van de hogere pensioenleeftijd op de tijdsbesteding van ouderen en wat is het effect van het uitbreiden van de AOW tot een basisinkomen?

De organisatie is in handen van het Wetenschappelijk Bureau van 50Plus. De locatie is nog niet bekend. Aanmelden is verplicht via symposium@wb50pluspartij.nl. De toegang is zonder kosten.

Achtergrond

De AOW heeft de afgelopen jaren onder politieke druk een aantal ontwikkelingen doorgemaakt, mede door het verhogen van de pensioenleeftijd. Om die reden heeft het wetenschappelijk bureau 50PLUS opdracht gegeven om onderzoek te doen naar zowel de veranderingen in de tijdsbesteding van ouderen die samenhangen met het stijgen van de pensioenleeftijd, als naar de effecten die het uitbreiden van de AOW tot een basisinkomen zou hebben.

Boukje Cuelenaere (CentErdata), verbonden aan Tilburg University, geeft in het eerste deel van het symposium een analyse op basis van nieuw verworven data over de veranderingen in de (vrije)tijdsbesteding in samenhang met de gestegen pensioenleeftijd.

In het tweede deel zal Harrie Verbon, emeritus hoogleraar en docent aan dezelfde universiteit, op basis van literatuurstudie en empirische data een voorstel van hem en Bas Groeven uiteenzetten om in Nederland tot een basisinkomen voor ouderen te komen.

Op het symposium rapporteren de onderzoekers hun bevindingen en is er gelegenheid voor vragen en discussie.

Interesse?

Iedereen is van harte uitgenodigd!

Noteer zaterdagmiddag 29 september vast in uw agenda en stuur ons een bericht via symposium@wb50pluspartij.nl

Zodra het programma en de locatie definitief zijn, sturen wij u meer informatie en een link om in te schrijven (aanmelden is verplicht en zonder kosten).

okt
16
di
2018
D66-café: Basisinkomen in Den Haag @ Café Rootz
okt 16 @ 19:30 – 22:00

Is het basisinkomen onderdeel van een ideale samenleving of is het waanzin? Willen we nu experimenteren met het basisinkomen in Den Haag of is het (slechts) een stip op de horizon? Op dinsdag 16 oktober organiseert de Permanente Programma Commissie (PPC) van D66 Den Haag een D-café over het basisinkomen.

Ingrijpend experimenteren of een stip op de horizon?

De avond zal starten met een toelichting op het onderzoek van de PPC ‘Basisinkomen in Den Haag: ingrijpend experimenteren of een stip op de horizon?’ door de voorzitter van de PPC Eva Anna Braas. Daarna laten we Gijs Custers, promovendus aan de Eramus Universiteit, en Coen Brummer, directeur van de Mr. Hans van Mierlo Stichting, aan het woord om hun kijk op het basisinkomen te geven. Vervolgens is er ruimte met om met de zaal in discussie te gaan. Is het basisinkomen onderdeel van een ideale samenleving of is het waanzin? Willen we nu experimenteren met het basisinkomen in Den Haag of is het (slechts) een stip op de horizon?

Aanmelden is verplicht via eabraas@gmail.com