messe-kalenderHeb je activiteiten over het basisinkomen of die met de invoering van het basisinkomen te maken hebben, laat het weten, dan kunnen we je in de kalender vermelden. Huiskamerbijeenkomsten, debatten, voorlichtingssessies, vergaderingen, besprekingen, teambijeenkomsten, etc in Nederland en Belgie: https://basisinkomen.net/obi/hier-kun-je-een-evenement-insturen/ Mag ook per email aan info€basisinkomen.net
jul
13
wo
2016
Free Money Society – Pakhuis Amsterdam – july 13 #basicincome @ Pakhuis de Zwijger
jul 13 @ 20:00 – 22:00

pakhuis-de-zwijgerHet idee achter een basisinkomen lijkt eenvoudig: iedereen krijgt – onvoorwaardelijk – een bepaald bedrag en is daarom bevrijd van het korset van loon werken. Deze vrijheid van het doen zonder zorgen over geld kan worden gebruikt op elke manier: creatief, productief en positief. Dromen, ambities en verlangens kunnen worden gerealiseerd – zo zegt de theorie. Maar kunnen we veroorloven? Wie moet betalen voor het en wat zijn de nadelen? Is deze visie door een idealistische en bevoorrecht perspectief? Hoe zit het met luie mensen?

Het is niet alleen roepen vragen van praktische zaak, maar raakt de kern van onze samenleving: Hoeveel is onze definitie van werk is aangesloten op geld? Hoeveel kunnen we baseren onze eigenwaarde en onze identiteit op het werk en de financiële resultaten te bouwen? Wat zijn de machtsstructuren van de hedendaagse werkcultuur en kunnen individuen en hun collectieven zijn zonder dat? Heeft het basisinkomen hebben zelfs een impact hebben op de democratie en de politieke systemen?

Het verhogen en debatteren deze vragen lijkt actueler dan ooit: Zwitserland had net een referendum over het basisinkomen, verschillende experimenten vinden plaats in Nederland en in Duitsland het discours manifesteert zich in verschillende benaderingen van de filosofische tot crowdfunding initiatieven.

Sprekers:

 • Dr. Sascha Liebermann
  hoogleraar sociologie aan de Universiteit van Alanus Cultuur- en Maatschappijwetenschappen in Alfter (in de buurt van Bonn).
 • Raymond Gradius
  hoogleraar Economie en Overheid en Administratie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
 • Ronald Mulder
  Bestuurlid MIES:  “Maatschappij voor Innovatie van Economie en Samenleving” die het eerste gecrowfunde basisinkomen verzorgde
 • Anne van Dalen
  de tweede persoon met een gecrouwdfund basisinkomen en de eerste vrouwelijke ontvanger van een basisinkomen in Nederland. Ze is een kunstenaar woont in Den Haag.

THIS EVENT IS IN ENGLISH
see text in english: https://dezwijger.nl/programma/free-money-society
this t
ranslation into Dutch went via Google

nov
14
ma
2016
ZZP en Het Basisinkomen: jij telt Mee! – Zoetermeer @ Silverdome 
nov 14 @ 20:00 – 21:30

 

vrijzinnigepartij-bannerTweede Kamerlid en Lijsttrekker Norbert Klein spreekt graag samen met het kandidaat Vrijzinnige Partij Tweede Kamerlid en ondernemer Gerard Kuijpers met u over het verkiezingsprogramma van de Vrijzinnige Partij: een onvoorwaardelijk basisinkomen, flexibele AOW, ondernemersschap en zelfstandigheid. Ons uitgangspunt bij alles is: iedereen telt mee, jong en oud.

 

https://www.facebook.com/groups/basisinkomen.denhaag/

dec
1
do
2016
Het Basisinkomen: jij telt mee! – Assen @ Wijkcentrum de Componis
dec 1 @ 20:00 – 21:30

vrijzinnigepartij-bannerTweede Kamerlid en lijsttrekker Norbert Klein spreekt graag samen met de regionale kandidaat Harry Haddering met u over de belangrijkste punten van het verkiezingsprogramma van de Vrijzinnige Partij:  een onvoorwaardelijk basisinkomen, flexibele AOW, een basis gezondheidszorg zonder eigen risico.   Ons uitgangspunt bij alles is: iedereen telt mee, jong en oud.

 

https://www.facebook.com/groups/basisinkomen.assen

dec
12
ma
2016
Het Basisinkomen en Jeugd: Jij telt mee! -Baarn @ Midden Nederland
dec 12 @ 20:00 – 21:30

 

vrijzinnigepartij-bannerTweede Kamerlid en Lijsttrekker Norbert Klein spreekt samen met het kandidaat Tweede Kamerlid Marie-Louise Loomans graag met u over het verkiezingsprogramma van de Vrijzinnige Partij: zonder goede jeugdzorg geen goede basis voor toekomstige generaties.

Verder is er ruimte om te discussiëren over de andere punten in ons verkiezingsprogramma: een onvoorwaardelijk basisinkomen, flexibele AOW, een basis gezondheidszorg zonder eigen risico. Ons uitgangspunt bij alles is: iedereen telt mee, jong en oud.

 

https://www.facebook.com/groups/basisinkomen.hetgooi/

dec
19
ma
2016
Student en Het Basisinkomen: Jij Telt mee! – Tilburg @ Het Spoor (de huiskamer)
dec 19 @ 20:00 – 21:30

vrijzinnigepartij-bannerTweede Kamerlid en lijsttrekker Norbert Klein spreekt graag met u over het verkiezingsprogramma van de Vrijzinnige Partij: geen studieleningen maar een onvoorwaardelijk basisinkomen, collegegeld als foute sigaar en hoe iedereen mee telt, jong en oud. Meer informatie over de gasten en het programma volgt op de website en Facebook.

 

https://www.facebook.com/groups/basisinkomen.tilburg

jan
23
ma
2017
Onze pensioenen en het Basisinkomen – Arnhem @ Coehoorn Centraal
jan 23 @ 20:00 – 21:30

 

vrijzinnigepartij-bannerTweede Kamerlid en lijsttrekker Norbert Klein spreekt graag met u samen met onze pensioenspecialisten over het verkiezingsprogramma van de Vrijzinnige Partij: presentatie van het eigen pensioenplan, een onvoorwaardelijk basisinkomen, flexibele AOW. Ons uitgangspunt bij alles is: iedereen telt mee, jong en oud.

https://www.facebook.com/groups/basisinkomen.arnhem