Ons Basisinkomen Groningen

Leestijd: < 1 minuut

ons-basisinkomen-groningenEen basisinkomen? Dat regelen we zelf!

We wachten niet op de politiek; we gaan zelf geld inzamelen om zo veel mogelijk mensen een jaar lang een basisinkomen te geven. En we laten die mensen zelf vertellen of en hoe dat hun leven verandert.

Waarom OnsBasisinkomen.nl

Met OnsBasisinkomen.nl willen we de discussie aanjagen over ons systeem van sociale zekerheid. Hoe kan het dat in een welvarend land als Nederland de kloof tussen rijk en arm, steeds groter wordt? Waarom lukt het ons niet die welvaart, die er nog steeds is, eerlijker te verdelen? Als iedere Nederlander verzekerd is van een realistisch, leefbaar inkomen, hoe gaan we dan met elkaar om? Biedt een basisinkomen betere voorwaarden voor een maatschappij, waarin welzijn weer voor welvaart komt, geluk voor geld? Ik denk van wel en ik denk in ieder geval dat de verandering, die overal in de lucht hangt, een duw nodig heeft.

Wat willen we bereiken

Hoe sneller wij het eerste basisinkomen samen hebben opgehaald, hoe duidelijker het is dat veel mensen behoefte hebben aan een samenleving, waarin de koek eerlijk wordt verdeeld. Dat er werk genoeg is, maar geen banen. Met OnsBasisinkomen.nl willen we laten zien hoeveel mensen verlangen naar een maatschappij, waarin geld en hebzucht niet de norm bepaalt, maar onze werkelijke behoeftes, zorg en aandacht voor elkaar.

http://onsbasisinkomen.nl