Basisinkomenpartij

Leestijd: 2 minuten

De thema’s en standpunten versmelten het individuele belang met het maatschappelijk verstand. Wij kiezen ervoor om onze standpunten per thema uit te leggen, zo blijft het overzichtelijk.

Deze thema’s sluiten aan bij de SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) die zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN) en vormen de basis voor onze visie. Deze SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030.

Het Onvoorwaardelijk Leefbaar Basis Inkomen. (OLBI)

 • Eerst de O van Onvoorwaardelijk.
  Daarin zit besloten dat iedereen het krijgt. Dat wil zeggen iedereen die leeft. Van geboorte tot de dood. Je bent er immers. De Basis ziet het OLBI als een mensenrecht.
  De Keek gunt iedereen op aarde een OLBI maar realiseert zich dat als men dat nu gaat nastreven dat niemand het krijgt. De culturen en economieën op deze aarde verschillen te veel om dit mondiaal op te pakken. Dat is een kwestie van tijd. De Keek denkt meer dan een eeuw.Dus als je Nederlander bent en een SOFI nummer hebt en in Nederland woont dan krijg je een OLBI.
  Daar tegenover staat dat alle uitkeringen, toeslagen en studiefinancieringen verdwijnen. Ook de AOW.|Als je betaald werk hebt hou je je OLBI. Dat maakt werk goedkoop en het zorgt er voor dat werkloosheid verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het werk wordt gewoon verdeeld.
 • Dan de L van Leefbaar.
  Leefbaar wil zeggen dat de OLBI op een niveau moet liggen dat een mens kan participeren en dat kleding, voeding en huisvesting gegarandeerd is. Ook moet je kunnen sparen want er kan iets stuk gaan.
 • Dan de B van Basis.
  Het is een basisinkomen. Als iemand iets extra’s wil geven omdat een persoon een goede mantelzorger is dan zij dat zo. Het heeft verder geen gevolgen. Basis is basis.
 • Tot slot de I.
  Die staat voor inkomen. Er komen dus middelen binnen waarmee je bestaan verzekerd is. Je bestaansrecht als mens.

Het OLBI is dus een algemeen belang en dient de samenleving.

https://basisinkomenpartij.nl/