Het Veerhuis

Leestijd: < 1 minuut

veerhuisHet Veerhuis en het basisinkomen. 
Het Veerhuis heeft veel met het basisinkomen. Pieter Kooistra, bedenker en oprichter van de kunstuitleen bedacht in de jaren ’70 een Wereldbasisinkomen. Het bijzondere aan het plan is dat het niet gefinancierd wordt in euro’s of dollars. Hij heeft een geheel nieuwe visie ontworpen van hoe een andere maatschappij eruit zou kunnen zien; gebaseerd op een eigen geldstelsel. De Bron van ons bestaansrecht is beschreven met verwijzing naar het recht op een bestaanszekerheid.

Basisinkomen is veel in de publiciteit. Wij willen daar aan bijdragen door mee te kijken naar de financierbaarheid vanuit de gedachte dat we de winst van de commons als basisinkomen kunnen verstrekken. Maar ook dat basisinkomen gelijk op dient te gaan met nieuwe waarden en normen, gekoppeld aan andere besluitvorming.

De huidige belangstelling voor het basisinkomen is goed en we hopen ook dat het gaat lukken. Vanuit het Veerhuis willen we graag de dubbelslag maken en ook inhoud geven aan nieuwe maatschappij en het nieuwe zaken doen. Het opzetten van het Village Trade Center is daarin een eerste stap.

http://www.veerhuis.nl/basis-inkomen/