LEF

Leestijd: 2 minuten

LEF betekent hart ❤️

Politiek vanuit het hart. Open, oprecht en eerlijk. Vol moed, branie en durf.

Springen in het diepe. Keuzes durven maken voor de toekomst. Ook als dat eng is of pijn doet. Dat is LEF.

Het huidige systeem is failliet. Wij presenteren een nieuwe visie op de maatschappij. Radicale oplossingen waardoor mensen samenkomen. Die de macht terugbrengt naar ons allemaal. Zodat we binnen de grenzen van de planeet blijven en boven de grens van menselijke waardigheid.

LEF is er voor de nieuwe generatie. Omdat wij het zijn die de toekomst vormgeven. En omdat wij letterlijk buitenspel staan als het gaat om diezelfde toekomst. LEF zet jongeren en kinderen centraal. Wij moeten niet politieker worden, de politiek moet meer jong, kind en mens worden.

LEF geeft 10 redenen om voor een basisinkomen te kiezen

LEF is een hartstochtelijk voorstander van het welvaartsdividend, ook wel basisinkomen of vrijheidsdividend genoemd. Veel mensen vragen ons met welke reden? De betere vraag is, waarom zou je het basisinkomen niet invoeren? Er zijn namelijk zoveel positieve kanten. Om de eerste vraag toch te beantwoorden hebben we de 10 belangrijkste argumenten op een rijtje gezet. Lees ze via de link
https://www.lef.nl/nieuws/10-redenen-waarom-lef-voor-een-onvoorwaardelijk-basisinkomen-is

LEF strijdt voor de invoering van een landelijk basisinkomen, te beginnen met een pilot in Amsterdam en Den Haag. Beide steden hebben de juiste grootte en voldoende kennis in huis om de effecten goed te bestuderen en met aanpassingen kinderziektes te bestrijden. Tijdens deze pilot kan cruciale kennis en ervaring worden opgedaan om ook in de rest van Nederland tot een passend en werkend basisinkomen te komen. We beginnen met €1000 netto per persoon per maand. Voor mensen die er daardoor op achteruit zouden gaan moet er een keuze zijn voor een basisinkomen of een uitkering. De lange termijn droom van LEF is een hogere variant van het basisinkomen op wereldschaal zodat alle burgers in de wereld delen in de vooruitgang. De meeste revoluties komen van onderop en beginnen ergens in het klein. Laat dat dan hier zijn!

PS noot van de redactie

DE naam LEF is de nieuwe naam van De Jongerenpartij