MAMA – Maakbare Maatschappij – een filosofische partij/denktank

Leestijd: < 1 minuut

mamapartij-banner-nieuw-2MAMA wil zoeken naar een nieuw evenwicht en de herverdeling van werk door middel van een basisinkomen. Dit basisinkomen wordt niet verondersteld voldoende te zijn om volledig van te leven, maar wordt eerder gezien als een basisbedrag met mogelijkheid tot meer persoonlijke vrijheid en levensplanning.

MAMA – Maakbare Maatschappij – een filosofische partij/denktank

MAMA realiseert zich dat deze ideeën tijd vragen. Een maatschappij met zulke grote uitdagingen verander je niet in korte tijd. Door de instroom in onze samenleving van kinderen met deze nieuwe vorm van bagage, zal het echter op termijn steeds makkelijker worden om deze nieuwe vorm van verantwoordelijk en gepassioneerd burgerschap te installeren. Veiligheid en persoonlijke vrijheid met algemeen respect zullen op termijn waarden zijn die niet langer in vraag gesteld worden. Het gaat in een samenleving om keuzes. Slimme keuzes met toekomstperspectief moeten verkozen worden boven het directe (geld)gewin. Zodoende maken burgers samen met overheid deze keuzes in overleg, en in de lijn van een langdurige toekomstvisie.

MAMA is er voor iedereen, en iedereen is deel van MAMA.

Want wij zijn allemaal samen de maatschappij, we kunnen ze dus ook maken zoals we ze verkiezen: veilig en geborgen voor elk kind, elke volwassene, elke bejaarde.

http://mamapartij.be/