UBI Lab nu ook in Den Haag

Leestijd: 2 minuten

UBI Lab is een wereldwijd netwerk van burgers, onderzoekers en activisten die de mogelijkheden van het Universeel Basisinkomen (UBI) onderzoeken.
UBI is een regelmatige en onvoorwaardelijke betaling die aan iedereen wordt gegeven, ongeacht inkomen, vermogen of werk.
Een ubi kan voor iedereen financiële zekerheid bieden, veerkrachtiger economieën opbouwen en iedereen de middelen geven die ze nodig hebben om te gedijen. Wij geloven dat de tijd is gekomen om dit radicaal nieuwe idee te testen.

IN Den haag is heeft een aantal mensen de koppen bij elkaar gestoken en is een UBI Lab begonnen:

Oprichter Josien Piek – (CoFounder and Chair) is macro-econoom en heeft jarenlang gewerkt in de financiële sector. De laatste tijd is zij werkzaam bij een bedrijf voor duurzaamheids data. Zij ziet het basisinkomen als een mensenrecht, met positieve gevolgen voor de maatschappij en de economie. De grootschalige transitie naar een houdbare samenleving zonder desastreuse klimaatverandering kan versneld worden door een basisinkomen, waarbij een ieder de ruimte en de tijd krijgt de persoonlijke maatschappelijke bijdrage aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid. Ook kan een basisinkomen een aantal van de hardnekkige problemen van ons huidig monetair/economisch systeem helpen oplossen, waaronder de schuldenberg, de lage rentes en ongezonde afhankelijkheid van de opkoop programma’s van de centrale banken. De administratieve eenvoud is een additionele aanbeveling.

Naast Josien zijn er Shalina Bhaboeti , Mick van der Valk, Annette van Spaendonck, Marie-Christien Kleintjes en Harry Molenaar  als founders. Deze zijn met hun curricula te vinden via https://www.ubilabnetwork.org/ubi-lab-the-hague

UBI Lab Den Haag te ook te vinden op Twitter