RTL-Z start “Basisinkomen Bullshit Bingo Pot”: Euro per overtreding!

Leestijd: < 1 minuut

portemonnee_0_0Het burgerinitiatief om het basisinkomen in te voeren in Nederland in 2018, heeft de grens van 40.000 handtekeningen gehaald. Dat betekent dat de Tweede Kamer het voorstel voor een basisinkomen gaat behandelen en er ook over gaat stemmen.  “Er is een mindshift nodig.” [1] Gratis bier voor iedereen?

De initiatiefnemers van het Burgerinitiatief Basisinkomen 2018 [2] hebben het doorgerekend: voor iedereen een basisinkomen invoeren vanaf 2018 is betaalbaar, als we maar het beschikbare geld in Nederland anders verdelen.

In onderstaande video presenteert HellanHueck de “Basisinkomen Bullshit Bingo Pot” voor iedereen die de term “Basisinkomen” misbruikt. Dit komt vaak voor bij het de diverse experimenten die men wil gaan opzetten door het land met een controlevrije bijstand[3]. Ook in Finland zijn het meer belastinghervormingen in plaats van een echt Basisinkomen.

De pot waar de Euro-donaties in kunnen staat overigens hier http://basisinkomen.eu/donatie-aan-vereniging-basisinkomen/ De Vereniging Basisinkomen[4] werkt al 25 jaar aan een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen!:

Bronen: