Studenten verdienen een #basisinkomen!

Leestijd: < 1 minuut

Studenten in geldnood door de coronacrisis: ‘Ik leen al maximaal’ Maximaal lenen, terug naar hun ouders, kleding verkopen. Door het sluiten van horeca en musea zijn veel studenten tijdelijk hun baan kwijt en kampen ze met geldzorgen.

Een onvoorwaardelijk hoog genoeg basisinkomen voor iedereen zal ook voor studenten een uitkomst zijn. Waarom studenten niet de barricaden op gaan om dit te eisen is mij een raadsel!

 ‘Ik werk nu puur en alleen om bij te verdienen en als dat niet zo nodig was, zou ik misschien iets zoeken wat beter bij m’n studie past.’

Eigenlijk zou je het ook gewoon kunnen zien als een soort studiefinanciering, dat onvoorwaardelijke basisinkomen, vertelt Ronald Mulder. Hij is initiator bij stichting Maatschappij voor Innovatie van Economie en Samenleving (het MIESlab). Deze stichting heeft ooit een jaar lang een gecrowdfund basisinkomen gegeven aan Frans Kerver. De animo in Nederland was er niet veel. In Duitsland echte is het gecrowdfunde grundeinkommen goed gevallen. Mein Grundeinkommen heeft al ruim 1000 basisinkomens voor een jaar uitgedeeld.
Je kunt ook proberen via UBI4ALL een basisinkomen te winnen voor 1 jaar.

https://www.trouw.nl/opinie/die-1000-euro-compensatie-voor-studenten-is-te-weinig-en-niet-rechtvaardig~bffebe96/