UBI4ALL gaat wereldwijd

Leestijd: 2 minuten

Vanaf nu is het initiatief UBI4ALL niet meer gebonden aan Europese grenzen. De organisatie breidde zich wereldwijd uit.

Lange tijd was er het plan om UBI4ALL.EU open te stellen voor mensen wereldwijd. Vandaar onze naam. In 2020 zijn we voor het eerst begonnen als een middel om het Europees burgerinitiatief voor een onvoorwaardelijk basisinkomen in zijn 27 lidstaten te ondersteunen. Het gecombineerde Nederlands-Duitse team had wat moeite om vanuit Nederland op te starten vanwege de ongewenste drang van de Nederlandse banken om het te framen als een terroristische organisatie of witwasoperatie. De start werd dus uitgesteld en uiteindelijk zorgde het Duitse team voor de nodige bankfaciliteiten. Eind 2022 breidden we uit naar alle andere landen in Europa.

In mei 2021 werd het eerste jaar van een Europees Basisinkomen van € 9600 verloot en ging naar Frankrijk waar Lucie onze eerste winnaar was. In september 2021 was Thomas uit Ierland de tweede winnaar. Balasz uit Hongarije was de derde gelukkige winnaar. Elke loterij ging uit als er genoeg geld was verzameld, en binnenkort zal de 5e UBI worden verloot.

En nu – na veel werk – kunnen we met trots aankondigen dat alle mensen wereldwijd (16 jaar en ouder) zich kunnen registreren om deel te nemen aan onze UBI-loterijen. Overigens: voor de eenvoud laten we het op 800 euro als maandelijks basisinkomen. En begrijp alsjeblieft dat hoewel onze website momenteel mogelijk niet alle talen van de wereld ondersteunt, registratie openstaat voor individuen uit alle landen. En de vertalingen die al op onze website staan, zullen beetje bij beetje worden verbeterd, dus heb geduld met ons.

De nieuwe URL is nu www.UBI4ALL.ORG