Vrijhandelsovereenkomsten compliceren de invoering van het basisinkomen #TPP #TTIP #ISDS #CETA #TISA

Leestijd: < 1 minuut

 

stopttipMen kan denken van vrijhandelsovereenkomsten, wat je wilt: Het staat buiten kijf dat de onderhandelingen over de overeenkomst TTIP, TISA en CETA allesbehalve democratisch is. Er wordt  geheel ondoorzichtig achter gesloten deuren over onderhandeld. Zelfs niet de democratisch gekozen vertegenwoordigers krijgen inzicht in de documentatie! Een schurk die daar iets kwaads over zegt? Helemaal niet!

Een knelpunt zijn de dubieuze tribunalengenaamd ISDS. Deze zijn bedoeld om de belangen van beleggers te beschermen. Maar belangen hebben een hogere prioriteit dan de belangen van gehele landen? Voor mij als lid van het netwerk basisinkomen, rijst de vraag of we in het geval van de oprichting van dergelijke arbitrage instituten “de economie” nog kan deelnemen aan de financiering van het basisinkomen.

In ieder geval is het zelfs een bedreiging op de middellange termijn voor de invoering van een basisinkomen. Het zal onmogelijk zijn wanneer die neoliberale politiek en economische concepten in het internationaal recht –  onherstelbare – als akkoord worden gesloten. De contracten met de naam TTIP, TISA en CETA zijn absoluut niet in het belang van de voorstanders van een basisinkomen!

Doe daarom als voorstander van het basisinkomen ook mee met de demonstraties tegen TTIP https://www.facebook.com/events/807044286082700/

http://stopttip.nl/

Door Jörg Reiner | Netzwerk Grundeinkommen
https://www.grundeinkommen.de/09/10/2015/freihandelsabkommen-erschweren-die-einfuehrung-des-grundeinkommens.html