Wil niemand een basisinkomen?

Leestijd: 2 minuten

De handtekeningenactie voor de Start van onvoorwaardelijke basisinkomens in heel Europa gaat niet van een leien dakje. Toen we begonnen op 25 september 2020 was er nog geen vuiltje aan de lucht. Echter er rommelde al wel wat. De stemming in Nederland was niet dusdanig dat Europa veel belangstelling had. In tegendeel Europa was meer een soort boeman. Mede ingegeven door het langlopende Brexitverhaal en het daaruit volgende populistische Nexitverhaal, was de trend in Nederland “ik ben voor een basisinkomen maar tegen Europe, daarom teken ik niet“. Mijns inziens een zeer kortzichtige visie. Een echt kortetermijndenken dat waar de politiek zich schuldig aan maakt en waar de populisten zich ook aan vergrijpen..

Toen kwam corona en we konden gedurende de mooie dagen van 2021 niet de straat op om met folders te leuren en bijeenkomsten te organiseren waar een en ander goed kon worden uitgelegd.
Normaalgesproken zou de actie 1 jaar duren, tot 25 september 2021. De Europese commissie was zo welwillend om drie keer 3 maanden verlenging te geven vanwege corona zodat de actie nog tot 25 juni 2022 duurt. Wellicht komt er nog eens een termijn van 3 maanden bij, wie weet.

Het is nog steeds zaak om vrienden en bekenden op de hoogte te brengen van dit Europese Burgerinitiatief. Het is een manier om Europa te laten praten over Basisinkomen naast de kwesties van immigratie, mensenrechten, mileu en energiebeleid.
Het enige wat er moet gebeuren is dat we in heel Europa 1 miljoen handtekeningen ophalen waarvan minimaal 42000 in Nederland.

Laat je niet in de luren leggen door de indianenverhalen (sorry: inheemsmevolksverhalen) over allerhande tegenstrijdige agenda’s, belangen en angsten. Denk zelf eens goed na!

Wil ik wel of geen basisinkomen? 

Teken nu direct en laat je buren ook tekenen: https://nl.eci-ubi.eu

robin ketelaars, webmaster basisinkomen.