Leestijd: < 1 minuut

Er zijn in de loop der tijd heel wat filmpjes en geluidsfragmenten gemaakt over het basisinkomen en de daarbij behordende zijpaden. Het begon allemaal met de Zwitserse film  “Grundeinkommen ein Kultureinpuls” Een Duitstalige film met Nederlandse ondertitels, bekijk de film hier

Bekijk ook ons youtube kanaal

Kijk naar het kanaal voor beeld en geluid over basisinkomen. Word abonnee om de zichtbaarheid te vergroten.

Over het basisinkomen worden veel teksten geschreven, die voor de gerichte zoekers goed te vinden zijn via diverse websites over basisinkomen, waaronder die van Vereniging Basisinkomen (VBi).

Voor een deel van de mensen is inmiddels beeld en geluid veel belangrijker dan geschreven tekst. Op de website van de VBi is een rubriek met alle video’s en geluidsopnamen die daar gepubliceerd zijn (Beeld en geluid over Basisinkomen)
Zie bijvoorbeeld een recent gesprek met onze voorzitter op Radio Rijnmond en de al een paar jaar oude Duitse film met uitleg over het basisinkomen (Basisinkomen de film (vertaling van Grundeinkommen der Film).

Maar er wordt veel meer materiaal gepubliceerd en we proberen dat te verzamelen op een eigen You-tube kanaal. Hier zijn inmiddels diverse filmpjes verzameld en geordend naar een aantal afspeellijsten, zoals interviews, lezingen, anti, België etc.

Wij zoeken drie soorten hulp bij deze verzameling :

  • Word abonnee. Dan kun je op de hoogte blijven van nieuwe producties. Een als we voldoende abonnees hebben kunnen we het adres (de URL) met de cijfers vervangen door een adres waarin het woord basisinkomen prominent naar voren komt.
  • Meld nieuwe producties. Help ons die te vinden en geef deze daar via je via het contactformulier, kies redactie of webmaster.
    Ook eigen producties graag melden, uiteraard!
  • Betere rubricering. De huidige indeling naar afspeellijsten is nog wat provisorisch, tips voor verbetering zijn welkom

Ga naar het kanaal op youtube